E-handelsexplosionen leder till truck enbart för näthandel

E-handelsbranschen har nu förgyllts med en alldeles egen truck.

Mindre e-handlare drömmer ofta om en egen truck som de kan köra runt på sitt lager. Det kan vara att trucken visar på att man nått över den där jobbiga första biten och nu är en "stor" e-handlare.

Trucken är dock förstås också ett viktigt verktyg på lagret. E-handelns tillväxt har nu lett till att en truckmodell enbart för e-handel har sett dagens ljus.

Annons

Företaget Linde Material Handling ska vara en av världens ledande trucktillverkare och de flörtar nu med e-handeln genom att lansera ePicker.

- E-handeln i Sverige befinner sig i en stark tillväxtfas där omsättningen fortsätter att öka varje år. Det nya sättet att handla varor ställer även nya krav på materialhanteringen. För att möta den ökade efterfrågan på truckar anpassade till e-handeln lanserar Linde Material Handling nu ePicker, skriver företaget om lanseringen.

"Traditionella system otroligt tidsödande"

Den nya trucken ska vara speciellt utformad för plockhantering inom e-handel. Den ska vara lätt att köra runt på ett lager, med tajta utrymmen, samtidigt som den ska stödja en hel drös av olika plockvagnar. ePicker ska även vara relativt lätt i sammanhanget. När e-handlaren växer och bygger ut med ett entresolplan ska den alltså även kunna köra runt på det utan problem.

- I vanliga fall plockas ordern till pall av en och samma person som efter varje avslutad order återgår till packstationen. Inom e-handel mot konsument handlar det däremot ofta om ordrar innehållande enstaka produkter vilket med traditionella orderplockssystem blir otroligt tidsödande. Istället väljer många verksamheter att plocka fler ordrar per runda och ersätter pallarna med vagnar, konstaterar Linde.

Annons