E-handelsgiganten växte med 58% – sålde för 350 miljarder

Ökade både omsättning och resultat.

Under det brutna räkenskapsåret, som tog slut den sista mars i år, nådde Alibaba en samlad omsättning på strax över 250 000 miljoner kinesiska yen, vilket motsvarar nära 40 miljarder amerikanska dollar, eller drygt 350 miljarder kronor.

Det innebär att företaget växte med 58 procent under det senaste året, men inte heller för det senaste kvartalet ser siffrorna direkt nedslående. 

Annons

Tidigare investeringar ger tillbaka

Under perioden januari till och med mars har Alibaba nämligen ökat med 61 procent och nått en omsättning på motsvarande 9,9 miljarder dollar.

- Alibabagruppen har haft ett utmärkt kvartal och verksamhetsår, vilket har drivits av en stabil tillväxt i vår kärnverksamhet och investeringar för framtida tillväxt som vi har gjort under de senaste åren, säger Daniel Zhang, Vd för Alibabakoncernen i ett pressmeddelande.

Precis som sin amerikanska branschkollega Amazon kan Alibaba även visa upp en stabil tillväxt vad gäller resultatet. Under helåret ökade företagets justerade rörelseresultat (EBITA) med 40 procent och landade på motsvarande 137 miljoner svenska kronor.

LÄS ÄVEN: Amazon slog 440 miljarder - på ett enda kvartal

Annons