E-handelsjätte förvärvar rabattsajt för $1 miljard

Det japanska e-handelskonglomeratet Rakuten fortsätter att shoppa upp andra företag. Nyligen plockade de upp företaget och appen Slice och nu har de lagt vantarna på ännu en amerikansk e-handelsaktör i Ebates.

Miljarduppköp verkar numera vara vardagsmat för japanska Rakuten. Efter att ha köpt upp appen Viber för närmare en miljard tidigare i år meddelar man nu ännu ett stort förvärv. Rakuten rapporterar idag att man köper det amerikanska kupong- och rabattföretaget Ebates för en miljard dollar i kontanter.

Den japanska e-handelsjätten ser köpet som en naturlig uppföljning på köpet av affiliate-nätverket LinkShare som skedde 2005. Ebates skall integreras i Rakuten och bli en del av deras plattform för näthandel.

Annons

2,5 miljoner medlemmar

Köpet är helt enkelt en satsning på medlemsprogram för e-handelskunder med poäng, cash-back och liknande köpincitament. Rakuten har redan ett program för detta vid namn Rakuten Super Points men får nu även en stor användarbas i USA.

Ebates skall ha över 2600 butiker kopplade till sitt medlemsprogram och några exempel är Amazon, Best Buy och Home Depot. Under förra året skall företagets 2,5 miljoner medlemmar ha köpt produkter för 2,2 miljarder dollar via Ebates.

För denna verksamhet betalar nu Rakuten 1 miljard dollar. Rakuten hoppas kunna skapa världens största medlemsprogram för rabatter och erbjudanden.

 

Källa: Press

Annons