E-handelsjätten Zalando kommer till Sverige

Vi skrev om Zalando för några veckor sedan och berättade då hur den tyska skojätten ännu inte gått in i Norden. En av våra läsare påpekade dock att ägarna, Rocket Internet, förberedde en lansering i samtliga skandinaviska länder. Detta visar sig vara sant då Zalando nu meddelar att de är på väg:

– Vi kommer att följa upp med samma strategi i Skandinavien som har varit effektiv i öppnandet av alla våra marknader. Vi använder en fulländad marknadsmix som har skräddarsytts för respektive marknad och vi investerar systematiskt i marknadsfaciliteter för att kunna nå ut ännu mer, säger Christian Meermann, marknadsdirektör på Zalando.

Annons

Zalando startades, 2009, som en Zappos-kopia men har på senare tid sträckt sig in i modebranschen. De sägs ha över 1300 varumärken och ca 100 000 produkter i sitt sortiment.

För att kunna tackla den skandinaviska marknaden ska Zalando nu öppna ett nytt lager i Tyskland. Detta för att kunna säkerställa leveranser. Företaget som har sina rötter i skobranschen ska tillämpa fri frakt och fria returer även i Skandinavien.

– Efter våra stora framgångar de senaste åren är vi mycket säkra på att fånga den Skandinaviska marknaden med samma hastighet som vi har visat, med framgång, i andra länder under de senaste åren, säger Robert Gentz, VD på Zalando.

Den skandinaviska nätbutiken ska öppna i maj och länderna som skall uppvaktas är Sverige, Finland, Danmark och Norge. Om ni vill se vad vi har att vänta kan ni kolla in Zalandos brittiska nätbutik, eller originalet.

 

Källa:, venturevillage,
market, theretailbulletin

Relaterade nyheter:
Kinnevik rockar Internet och E-handeln

Annons
Annons