E-handelsjätten Amazon växer så att det knakar

Amazon har släppt siffrorna för det tredje kvartalet och det gick bättre än väntat. E-handelsjätten ökade sin omsättning med 24 procent till 17,1 miljarder dollar jämfört med motsvarande period i fjol. Omsättningen slår även analytikernas prognos som låg på 16,8 miljarder dollar och aktien steg med 7 procent innan börsen stängde.

Amazon lyckades överträffa förväntningarna för årets tredje kvartal och visar upp en omsättning på 17,1 miljarder dollar, en ökning med 24 procent jämfört med samma period förra året. Men trots att företaget växer som ogräs är detta andra kvartalet i rad som man visar upp förlustsiffror.

Förlusten under kvartalet landade på 41 miljoner dollar, det är dock något som är planerat eftersom man just nu satsar på tillväxt och utveckling. Förlusten är också betydligt mindre än jämfört med fjolåret då den landade på 274 miljoner dollar.

Annons

Under det fjärde kvartalet spår Amazon att omsättningen ska öka med 25 procent och stanna någonstans runt 23,5 till 26,5 miljarder dollar. Man räknar också att förlora den nätta summan av 500 miljoner dollar under det kommande kvartalet.

Anställer i rasande fart

Amazon har även nått en ny milstolpe. Det Seattle-baserade företaget sysselsätter nu 109 800 runt om i världen. Och man har gjort det med en imponerande fart.

I slutet av årets andra kvartal hade man 97 000 anställda, något som innebär att man anställt 12 800 nya medarbetare på bara tre månader. Det är nästan 6 000 fler än de 7 000 man hade planerat att anställa i somras.

Under de senaste 12 månaderna har man anställt inte mindre än 28 400 personer, det är en ökning med mer än 25 procent på ett år. Det betyder att Amazon nu har fler anställda än Microsoft.



Källor: TC, TNW

Annons