E-handelsjätten börjar städa kundernas hem i UK

Men kanske främst installera kundens gigantiska nyinköpta TV.

E-handelsjätten Amazon har i snart fyra år erbjudit installationstjänster i samband med produktköp i USA. Tjänsten, som går under namnet Amazon Home Services, verkar dock vara lite klurig att skala upp då det är först nu man expanderar tjänsten utanför USA.

LÄS ÄVEN: Amazon bygger vidare på sin E-handel med tjänster

Annons

Anledningen är förmodligen det faktum att e-handlaren måste handplocka ett gäng installatörer och serviceföretag som går att lita på.

"Älskar bekvämligheten och sinnesron"

Nu meddelar i alla fall Amazon att de tar sig an ett nytt land med Home Services. Det är inte oväntat Storbritannien som nu också kan ta del av extra tilläggstjänster i samband med köp på Amazon.co.uk.

- Vi är stolta över att expandera Amazon Home Services till Storbritannien vilket gör det enkelt att boka pålitlig servicepersonal. Efter vår framgångsrika lansering i USA har kunderna berättat för oss att de älskar bekvämligheten och sinnesron som kommer med en pålitlig och professionell installation av sina produkter. Vi är glada att kunna erbjuda samma erfarenhet till brittiska kunder genom ett nätverk av handplockade, lokala installatörer och tjänsteleverantörer, säger Scott Webster, chef för Amazon Home Services i Europa, i ett pressmeddelande.

Amazon Home Services ska nu vara tillgänglig i London med omnejd samt i Birmingham och Manchester. Nya städer ska läggas till med tiden, meddelar e-handlaren.

Kunderna kan recensera hantverkarna

Installationerna som utförs via Home Services ska även komma med en "Happiness Guarantee", vilket ska säkra kvalitén i det arbete som de utvalda hantverkarna och installatörerna utför. Om kunden inte är nöjd så ska pengarna återbetalas. Kunderna kan även recensera hantverkarna på marknadsplatsen.

Det handlar inte heller bara om installation eller montering av nyinköpta produkter utan kunderna kan även få hjälp med till exempel städning i hemmet.

Annons