E-handelsjätten omsatte nära 7 miljarder euro på nätet

"Högre tillväxt än planerat och bättre lönsamhet".

Om vi skriver tysk e-handelsjätte tänker ni förmodligen på Zalando. Den största e-handlaren i landet är dock enligt flera mätningar Amazon följt av ingen mindre än Otto Group. Zalando kommer först på plats tre. Otto är en gigant på e-handelsmarknaden och företaget har sina rötter i postordern men har på senare år sadlat om till att ha nätet som bas. Bolaget är i topp fem bland världens största e-handlare.

Företaget anställer strax under 50 000 personer varav 26 000 jobbar i hemlandet Tyskland. Otto har bolag över hela världen som Otto Group Russia och Otto Group Japan. De har även en stark närvaro i USA via exempelvis heminredningsbutiken Crate&Barrel.

Annons

"Över 100 onlinebutiker"

Under räkenskapsåret 2016/2017 omsatte e-handelsverksamheten strax under 7 miljarder euro, enligt preliminära siffror från koncernen. En tillväxt på cirka 10 procent. Områden som gått extra bra ska vara heminredning och möbler som lyfte det största bolaget i gruppen, Otto, med 6 procent till över 2,7 miljarder euro i omsättning.

Hela gruppen inkluderat andra typer av verksamheter landade på totalt 12,5 miljarder euro med en tillväxt på endast 3,4 procent. Det är alltså på nätet det går extra bra för Otto Group.

- E-handeln var återigen tillväxtfaktorn för den internationella detaljhandel- och tjänstegruppen. Intäkterna från koncernens fler än 100 onlinebutiker världen över ökade med cirka 10 procent jämfört med föregående år, en ökning från 6,3 till nästan 7 miljarder euro, konstaterar företaget.

"Mycket nöjda med tillväxten"

Bolagen inom gruppen med över en miljard euro i omsättning ska vara Otto, Bonprix, Crate&Barrel samt Hermes Group. Den internationella e-handlaren Bonprix hamnade för övrigt på plats två i vår Facebook-topplista häromdagen.

- Vi är mycket nöjda med den tillväxt vi uppnått under det senaste året. Vi förbättrade vår lönsamhet och kommer att kunna stänga räkenskapsåret med ett klart positivt resultat i alla lönsamhetsaspekter. Tack vare vårt starka resultat kunde vi göra stora investeringar i teknik, nya affärsmodeller och våra olika områden, samt omstrukturera företagets portfölj med fokus på framtiden, säger Alexander Birken, styrelseordförande i Otto Group.

De slutliga finansiella siffrorna för räkenskapsåret som avslutades den 28 februari 2017 kommer att presenteras den 17 maj i år.

Annons