E-handelsklustret avancerar efter bygglov

Bygget av e-handelsklustret utanför Ängelholm är i full gång. Samtidigt har fastighetsbolaget Acrinova knutit till sig e-handelsleverantören E37 som ny samarbetspartner.

I slutet av 2014 meddelade fastighetsbolaget Acrinova att man planerade att bygga ett nytt e-handelskluster i Norra Varalöv i Skåne. Målet är att kunna erbjuda en plats för både medelstora och stora e-handlare med en helhetslösning, från e-handelssystem till logistiklösningar.

Bygglovet ska inte varit helt lätt att få igenom men igår välsignade Ängelholms kommun projektet. Detta följer man upp med att knyta till sig samarbetspartners inom en rad olika områden som rör e-handel. En av dessa är e-handelsleverantören E37.

Annons

– E37 är vårt första partnerskap med en e-handelsleverantör. E37:s integrationskompetens, fokus på hela e-handelskedjan och stora kundstock med snabbväxande, ambitiösa e-handlare vägde tungt i vårt val, säger Göran Månsson, vd på Acrinova.

Fler partners på gång

E-handelsklustret ska byggas i tre etapper och markarbetet av etapp ett är nu i full gång. Enligt planerna ska verksamheten vara igång i februari 2016, och inom fem år är det tänkt att allt ska stå klart.

Förutom E37 jobbar Acrinova nu på att hitta ytterligare aktörer att samarbeta med och inom de närmaste veckorna väntas man presentera ett partnerskap med ett bolag verksamt inom tredjepartslogistik.

– Jag tror mycket på att bygga upp partnerskap med olika aktörer på marknaden. Våra naturliga samarbetspartners är logistikföretag, medelstora och stora e-handelskunder, samt entreprenörer inom e-handelslösningar, säger Göran Månsson.

Annons