DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Emeet: E-handelsleverantören som värmer dig i vinterkylan

Stort fokus på miljö och säkerhet.

I samarbete med Ehandel.se Event genomför vi vid utvalda tillfällen intervjuer med partners.

Nu är det bara några dagar kvar till e-handelsfesten i Stockholm. Emeet kommer att äga rum på PostNords huvudkontor i Solna och hundratals e-handlare kommer att vallfärda dit för att dela kunskap med varandra.

Under dagen kommer deltagarna även att få träffa hostingbolaget GleSYS, som är ett av de företag som gör dagen möjlig. Vi ställde några frågor till Petter Knutsson, marknadsansvarig på GleSYS, om deras deltagande under Emeet Stockholm.

Annons

På vilket sätt är ni relevanta för e-handlarna?

- GleSYS är en hostingleverantör som är ledande på e-handel i Sverige. Vi har två datacenter, ett i Falkenberg och ett i Stockholm. Upptid för en e-handlare är i många fall avgörande för framgångsrika affärer, och där hjälper vi dem både med support och state of the art-teknik, säger Petter Knutsson.

Värmer Stockholm i vinter

GleSYS kommer under dagen att bidra med sin kunskap kring hosting, där det finns luckor och behov hos e-handlarna. Petter berättar att GleSYS just nu håller på att etablera sig i fler länder. En expansion som sägs skapa ännu större möjligheter för e-handlarna, som i sin tur kan etablera sig med så bra tjänster som möjligt, nära nya marknader och kunder.

- Vi ökar också vårt fokus på hållbarhet och miljö. I ett unikt projekt som vi sjösatte i somras har vi anslutit oss till fjärrvärmenätet i Stockholm och värmer 1 000 lägenheter med överskottsvärmen från vårt datacenter där. Vi planerar att göra samma sak framöver i vårt datacenter i Falkenberg.

Vad tycker ni är intressantast inom e-handeln just nu?

- Användarcentrerad shopping och salesman replication, där personlig service väger allt tyngre genom hela köpprocessen. Fokus ligger inte enbart på lägsta pris längre, utan på servicegraden i butiken. Vad vi också ser från vår sida är allt högre prestandakrav på sin e-handel. Allt fler e-handlare inser att de behöver lösningar som hanterar hög last under kampanjer men också för att hantera till exempel en DDoS-attack, säger Petter Knutsson.

“En av de mest spännande branscherna”

Petter Knutsson berättar hur GleSYS gillar den prestigelösa mötesformen som finns på Emeet. Speciellt det faktum att alla är där på lika villkor och generöst delar med sig av kunskap och erfarenheter.

- E-handeln är en av de mest spännande branscherna just nu. Eftersom vi har så många e-handlare som kunder är det ett jättebra tillfälle för oss att lära oss mer om utmaningar och trender i branschen och även bidra med vår egen kunskap. Vi ser fram emot att vara med i Stockholm, avslutar Petter Knutsson.

Annons

Annons