DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

E-handelsprofilen Sixten Engström till Emeet Göteborg

Grundaren av Mycuff.se, Skyltcentralen.se och e-handelsskolan Garderobsehandel är en av deltagarna vid nästa Emeet.

Sixten Engström är en av Emeets allra flitigaste besökare och menar själv att han lärde sig otroligt mycket inte minst under de första åren han var med. När konferensen under nästa vecka för första gången landar i Göteborg har han självklart sett till att skaffa en biljett.

- Det var väldigt lyckat i Helsingborg och jag tror att det är bra med fler Emeet utanför Stockholm. För de som bor i till exempel södra Sverige är det annars en ganska stor investering att åka till Stockholm. Så det ska bli jättekul med Göteborg, säger han.

Annons

Små e-handlare bidrar med kompetens

På årets andra Emeet kommer Sixten Engström att hålla i en session som riktar sig till mindre företagare som vill ta sin idé vidare. Sixten menar att det är helt avgörande att satsa på de mindre företagen, dels för att man inte kan veta på förhand vilka morgondagens stjärnor är och dels för att de digitala bolagen ska kunna hitta kompetens i framtiden. 

- När e-handeln står för 30-40 procent av handeln i Sverige kommer vi verkligen att ha bolag som behöver digital kompetens. Det här är mitt strå till stacken.

Sixten utlovar en session som tar upp ett flertal olika områden som nya e-handlare kan behöva ta sig an. Planen är att han förbereder ett underlag, kanske till och med i form av en “to do”-lista som deltagarna får med sig därifrån, men att dagen får styra vilka ämnen som diskuteras.

- Jag har ju en förkärlek för de allra minsta företagen eftersom det är därifrån jag själv kommer, motiverar han sitt ämnesval.

300 deltagare till Garderobsehandel

Tidigare i somras grundade Sixten också Garderobsehandel.se, en e-handelsskola som riktade sig till e-handelsnoviser som vill lära sig mer om ett eller flera områden i branschen. Hittills har 300 personer anmält sig till och genomfört minst en del av utbildningen, och då är den, som Sixten säger, fortfarande inte var han vill att den ska vara.

De totalt sju kapitlen i Garderobsehandel har i dag en ganska texttung framtoning, och Sixten hoppas kunna införa mer ljud och video inom kort.

- Men det har varit en klockren början och det ska bli väldigt kul att se var det landar.

Annons

Annons