E-handelsprofilerna Pei och Cermak möts i ny podd

Andreas Cermaks nya podcast How To Make It gästas av Carl Pei som via viralhype och e-handel på 18 månader sålde 1,5 miljoner exemplar av sitt nyskapade mobilmärke.

E-handelsentreprenören Andreas Cermak har nått stora framgångar genom nätbutikerna MrGizmo och FHR som båda till stor delhar byggt på att importera varor från Kina för att sedan sälja dem i väst. I vintras kunde vi i en välläst artikel berätta att FHR hade gått från noll till nära 20 miljoner i omsättning på tre års tid.

Nådde globalt med små medel

Nu har Andreas Cermak ett nytt projekt. I podcasten How To Make It ska han intervjua duktiga entreprenörer som har lyckats internationellt. I dagens avsnitt, som är det andra hittills, har turen kommit till Carl Pei som grundade mobilmärket och e-handelsföretaget OnePlus. På ett och ett halvt år lyckades han via ett invitsystem skapa en hype kring sitt egenskapade mobilmärke som blev så populärt att telefonerna kunde säljas på Ebay för ett pris som var fem gånger dyrare än retailpriset.

Annons

- De var förberedda på att sälja några tusentals enheter men fick göra en total omställning då försäljningen nådde 1,5 miljoner telefoner efter bara 18 månader, återger Andreas Cermak.

Carl Pei, som skippat mellanled för att sälja via sin egen e-handel, ger i avsnittet också en bild av hur han med små medel lyckades nå en global marknad och om hur han bröt ny mark när han sålde sin telefon i butik med hjälp av virtual reality.

"Har stött på många svårlösta problem"

How To Make It är tänkt att bli en nischad och specifik, men samtidigt lärorik och inspirerande, podcast där entreprenörer inom bland annat e-handel ska dela med sig av kunskap, motgångar och framgångar. Något Andreas Cermak vet av egen erfarenhet kan vara guld värt när man vill gå framåt med en egen företagsidé.

- Jag själv har byggt en organisation i Kina sedan 2006 och under den resan har jag stött på många ganska svårlösta problem. Bästa sättet har ofta varit att fråga någon som har lyckats med det man själv vill lyckas med, säger Andreas Cermak.

Andreas Cermaks intervju med Carl Pei finns nu tillgänglig på www.howtomakeit.se.

Annons