E-handelsstjärna till styrelsen för Gents – satsar internationellt

"Besitter en gedigen e-handelskompetens".

Euroflorists tidigare vd, Laszlo Varga, tar plats i e-handelsföretaget Gents styrelse. Tanken är att han ska hjälpa bolaget att nå internationell tillväxt.

- Jag är glad över att bli en del av styrelsen i Gents. Företaget har uppvisat en stark tillväxt i Sverige och har ett koncept som jag tror fungerar mycket väl på många andra marknader där vi har en spännande utveckling framför oss. Jag ser fram emot att sätta igång och bidra till en fortsatt positiv utveckling av företaget, säger Laszlo Varga i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Gents nådde under verksamhetsåret 2017/2018 en omsättning på knappt 40 miljoner kronor, samtidigt som företagets resultat gick från 80 000 till 223 000 kronor. Bolaget beskriver perioden som ett “mellanår” avseende både omsättning och resultat.

Har omorganiserat och förstärkt

Under det gångna året har Gents valt att fokusera på verksamheten internt.

- Under det sista räkenskapsåret har fullt fokus varit på att hitta tillbaka till Gents DNA och att omorganisera och förstärka organisationen. Det arbetet bär nu frukt och vi ser en stark tillväxt som började under våren 2018 och som fortsätter i samma fart in i 2019. Januari, som normalt kan vara en sämre månad, var fantastisk med en tillväxt om över 50 procent för Gents medan nationellt e-handelsindex låg på 8 procent, säger Jenny Rydhström, Gents vd och ägare.

När bolaget åter fokuserar på tillväxt är tanken att Laszlo Vargas e-handelskompetens ska komma väl till pass.

- Laszlo besitter en gedigen e-handelskompetens och ett stort kunnande inom internationell expansion. Vi ser fram emot att dra nytta av hans kompetens i styrelsen, säger Gents styrelseordförande Kristina Jarring Lilja.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!