E-handelsvägraren i jämförelse: ”Bräcker näthandeln med råge”

"Nästan alltid billigare".

Nyligen så gick lågprisvaruhuset Gekås ut med att de prismatchar vilken nätbutik som helst, med undantag för exempelvis Wish. Samtidigt stod det klart att Gekås, som vägrar e-handel, inte är helt oberörda av näthandeln. De ska bland annat bli mer pristransparenta, och börja skylta med sina priser på nätet, samt erbjuda hemkörning.

LÄS ÄVEN: Gekås: "Vi matchar vilken nätbutik som helst"

Annons

- Vi behöver inte skämmas för våra priser och kunderna vill veta vad vi erbjuder innan de åker hit, annars är risken att de ställer in resan, sade Gekås vd Boris Lennerhov häromveckan.

Nu lyfter företaget en undersökning som stärker Boris uttalanden. Konsumentsajten Byggahus.se ska nämligen ha besökt lågprisvaruhuset och jämfört priserna i kategorier som verktyg, grill och trädgård.

"Handlar om rejäla gap"

Gällande resultatet så konstaterar varuhuset kort och gott att "Gekås är billigast på allt!". Redaktionen på Byggahus.se ska ha gett följande kommentar gällande lågprisvaruhusets prestation i jämförelsen:

- Vi kan konstatera att de nästan alltid är billigare än den butik på nätet som är billigast på motsvarande produkt, även om det bara är någon procent eller någon krona. Inte sällan handlar det dock om rejäla gap mellan Gekås och den billigaste nätbutiken. Det kan röra sig om prisskillnader på 20 procent, 30 procent, eller till och med 50 procent, kommenterar Byggahus.

"Vi ska alltid ha lägsta pris"

Boris Lennerhov är, inte oväntat, glad över resultatet och att han nu får belägg för att deras priser även är konkurrenskraftiga jämfört med nätet.

- Jag är självklart mycket nöjd med resultatet i prisjämförelsen som Byggahus.se har genomfört. Vi ska alltid ha lägsta pris på de varor som säljs i varuhuset, och i den här jämförelsen blir det tydligt att Gekås i de allra flesta fall bräcker näthandeln med råge, säger Boris Lennerhov.

Annons