E-handlare bakom världens första Svanenmärkta jeans

På Velour.se ska kunderna få hjälp med att göra medvetna val.

Nytt år - nya möjligheter. Såhär i början av januari är det kanske extra vanligt att lägga sig till med nya goda vanor. För den som vill göra gott för miljön när han köper nytt, finns nu en passande nyhet. Velour by Nostalgi, som bland annat säljer kläder via sin egen e-handel Velour.se ska nämligen inom kort lansera vad som enligt företaget blir världens första Svanenmärkta jeanskollektion.

Har kontrollerat allt från tyg till knappar 

För att ett par jeans ska få märkas med miljöcertifieringen Svanen krävs det bland annat att tyget endast är tillverkat med av Svanen godkända kemikalier, samt att arbetsförhållandena i tillverkarens fabriker håller en viss nivå. Enligt Velour by Nostalgi har Svanen kontrollerat allt från tyget till dragkedjan och knapparna på de nya jeansen.

Annons

- Hela vår tanke med miljömärkning är att erbjuda, uppmuntra och hjälpa kunden att göra medvetna val, kommenterar Per Andersson, som är grundare och Creative Director på företaget.

De nya jeansen kommer att finnas tillgängliga på NK Herrtrend Stockholm och Göteborg från och med den 31 januari. Till e-handeln Velour.se kommer de exklusiva jeansen den 13 februari.

Annons