E-handlare blev lurade av Googles aprilskämt

I går var det som ni vet första april. Ehandel.se bjöd inte på några aprilskämt tyvärr. Google som aldrig är sena att haka på första april bjöd dock på massor av "skämt".

Många av aprilskämten var dock inte speciellt subtila eller sofistikerade. Ett av dessa var Google Nose som skulle bjuda på sök via lukt.

Ett något bättre skämt bland de tiotal sökjätten komponerat ihop låg i deras Analytics-tjänst.

Annons

De e-handlare som var inne och nosade i Google Analytics igår möttes nämligen av besökare ifrån ISS. Det vill säga den internationella rymdstationen. Om vi inte har helt fel för oss så mäter faktiskt Google dessa besök, men att du som svensk e-handlare skulle ha 41 besök ifrån stationen är inte speciellt troligt. Det var nämligen den siffran som visades.

Svenskar blev lurade

En av de som föll för aprilskämtet var Bokavård.se som vi skrivit om tidigare. Deras VD säger följande om Googles lilla påhitt.

- Kartan i Analytics indikerade besökare från Nya Zeeland och vi reagerade på att vi hade så många besökare sajten från andra sidan jorden med tanke på att Bokavård.se är endast riktad till svenska besökare, säger Amir Mofidi som är VD för Bokavård.se.

Vi gissar att det var där över rymdstationen låg under den tiden. Landet skall dock ha specificerats som just "International Space Station". Bokavård skall snabbt ha insett att besökarna var "utomjordingar" ifrån ISS och att de hade gått på Googles aprilskämt.

Vill ni läsa om fler av Googles skämt hittar ni en sammanfattning här.

Annons