E-handlare byter till grön el på alla lager och kontor i landet

Inspirerades av designern Vivienne Westwood.

På Apoteas nya lager i Morgongåva byggs just nu Sveriges största solcellstak, som ska producera el i en mängd motsvarande årsbehovet hos 300 villor. Det kommer enligt Apotea att se till att det nya bygget blir helt klimatneutralt.

LÄS ÄVEN: Apotea tog in helikopter för att klimatanpassa nya lagret

Annons

"Ett av de mest effektiva verktygen"

Men det svenska nätapoteket är inte ensamt om att satsa på miljövänlig energi. Från och med den 1 januari 2018 ska nämligen Zalandos alla kontor och lager i Tyskland drivas av grön energi. E-handlaren ska anlita det tyska energibolaget EWE som säljer el från sol, vind och vatten.

- Genom att gå över till 100 procent grön elektricitet, hjälper vi till att reducera koldioxidutsläppen och är samtidigt en aktiv aktör i skiftet till förnybar energi. Vi tror att grön energi är ett av de mest effektiva verktygen vi har tillgängliga i kampen mot klimatförändringarna och är därför stolta över att kunna ta det här viktiga steget, säger Melanie Hultsch, Corporate Responsibility Manager på Zalando, i ett pressmeddelande.

Paket som är 98 procent återvinningsbara

Idén att lägga om till klimatanpassad energi fick Zalando i samband med den egna festivalen Bread and Butter, som gick av stapeln tidigare i höstas. Då genomförde Zalando ett samarbete med designern Vivienne Westwood, som har gjort sig känd för sitt engagemang i klimatfrågor.

Zalando är dock inte några nybörjare när det kommer till satsningar på miljön. Företagets boxar uppges till exempel till 98 procent vara gjorda av återvinningsbart material, och e-handlarens logistikcenter kommer från början av nästa år att värmas upp med klimatneutral gas.

Annons