E-handlare finalister i årets upplaga av SvD Affärsbragd

Nästa vecka avgörs det vem som vinner årets upplaga av SvD Affärsbragd. Bland de fem finalisterna finns inte mindre än två e-handlare.

Förra året tilldelades Rapunzel of Sweden och dess vd Ida Backlund priset SvD Affärsbragd. När det snart är dags för 2015 års upplaga kan det återigen bli en e-handlare som kammar hem det prestigefyllda priset.

Bland de fem finalisterna som är kvar i tävligen är nämligen inte mindre än två stycken e-handlare. En av dem är Pär Svärdson, grundaren av e-handelsbolagen Adlibris och Apotea som nu ska skaka om apoteksbranschen.

Annons

– Vi såg att läkemedel på nätet var en outvecklad sektor. Vi hade blivit duktiga på it och logistik och ville använda de kunskaperna i ett nytt projekt. Nu tävlar vi med Adlibris och har bestämt oss för att växa ännu fortare. Hittills har vi vuxit dubbelt så fort. Jag räknar med att vi spränger miljardvallen 2017, har Pär Svärdson sagt i en tidigare intervju med SvD.

Mat och musik

Den andra e-handelsfinalisten är ingen mindre än Kicki Theander som grundat matkasseföretaget Middagsfrid. Förutom att man jobbat upp en stor kundbas i Sverige har Middagsfrid, som nu ryktas vara till salu, även expanderat ut i Europa.

Utöver det är även Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon nominerade samt Jessica Löfström, vd och grundare av bemanningsföretaget Expandera Mera och Björn Falkeström som grundat Oppigårds bryggeri. Priset SvD Affärsbragd delas ut den 11 maj med stöd av Kjell och Märta Beijers Stiftelse och prisutdelare är Prins Daniel.

 

Källa: SvD
På bild: Kicki Theander

Annons