E-handlare ger stiltips till gravida via Messenger

Tipsar blivande mammor om passande kläder.

Samtidigt som Facebook ständigt tar steg för att närma sig e-handlarna är e-handlarna heller inte sena att hitta nya sätt att använda Facebook i kontakten med sina kunder.

Här på hemmaplan har bland andra Jollyroom pratat om vikten att följa kunderna - och deras barn - genom åren för att alltid kunna komma med relevanta erbjudanden. Nu har den amerikanska e-handeln Zulily, som säljer bland annat kläder och leksaker till rabatterade priser, hittat ett lite annorlunda sätt att knyta an till sina kunder via Facebooks tjänst Messenger.

Annons

Baby-Friendly Fashion Squad

Företaget har nämligen satt ihop ett expertteam med personer som ger kunderna tips om hur man kan klä sig snyggt under sista delen av en graviditet. Teamet, som kallar sig "Baby-Friendly Fashion Squad", hjälper även till med tips på kläder som kan passa under den första tiden efter förlossningen.

Enligt Internet Retailer kan den som känner sig osäker på sin graviditetsstil chatta med Zulilys experter direkt via Messenger under en timmes tid varje kväll, måndag till fredag. Företaget ska enligt tidningen till exempel ge förslag på plagg som är bra att amma i samt lyfta fram vilka plagg som är smickrande beroende på kundens kroppstyp.

För helåret 2016 sålde Zulily varor för motsvarande knappt 14 miljarder svenska kronor. 

Annons