E-handlare i USA får tillgång till PayPals gratisreturer

Paypals gratisreturer kommer till USA ett år efter att tjänsten lanserades i bland annat Europa.

I dag meddelade Paypal att företaget bygger ut sin tjänst "Return Shipping on Us" så att den även gäller i USA. Lanseringen innebär kort och gott att det nu även i USA är möjligt att returnera varor utan kostnad om de har betalats med PayPal. Därmed har konsumenter i nära 40 länder nu tillgång till de fria PayPal-returerna.

USA-lanseringen ska enligt uppgift vara tänkt att sammanträffa med starten på den starka handelsperioden inför julen som nu påbörjas i landet. Förra året ska PayPal ha märkt av höjda försäljningssiffror redan från slutet av september.

Annons

Tänkt att locka fler kunder

Enligt PayPal har både säljare och köpare mycket att vinna på att använda tjänsten. Företaget hänvisar till undersökningar som visar att 48 procent av konsumenterna i USA inte handlar online om de erbjuds möjlighet att returnera sin beställning utan kostnad. 

Enligt sajten TechCrunch vill PayPal inte uppge exakt hur mycket pengar de fria returerna kostar bolaget, men miljoner kunder ska ha använt tjänsten sedan den hade premiär i Frankrike för ett år sedan.

Utöver USA fick i dag även Italien, Malaysia, Ryssland, Singapore och Sydafrika tillgång till "Return Shipping on Us".

Annons