E-handlare med gröna fingrar sökes – trädgårdsbutik till salu

Fick tre intresseanmälningar inom loppet av några timmar.

Nätbutiken Garden Home är till salu. Det förkunnar Brath Distanshandel i en annons som lades upp under gårdagseftermiddagen.

"Försäljningen har stått och stampat"

Orsaken är att ägarna anser att de dels saknar kompetens inom trädgård och dels inte hinner lägga den tid som krävs på att göra e-handeln riktigt bra. Situationen ska ha lett till att man inte fått fart på försäljningen.

Annons

- Det har varit lärorikt att ha butiken men nu behöver vi fokus på vår kärnverksamhet som är SEO och SEM. Beslutet kommer sig av att det stått och stampat helt enkelt, vi har inte haft tiden att lägga på sortimentet, där vi vet att vi brister idag, skriver Magnus Bråth på Brath till Ehandel.se.

"Trädgård kommer bli stort online" 

Garden Home ägdes ursprungligen av leverantören Kodmyran, men Brath Distanshandel, som också är en e-handelsleverantör, köpte butiken då de ville lära sig mer om att bedriva e-handel för att kunna ge bättre service till sina kunder.

Magnus Bråth är dock övertygad om att nätbutiken kan bli lönsam i rätt händer.

- Jag är fortfarande övertygad om att trädgård kommer bli stort online och om man skulle slå ihop butiken med en befintlig butik tror jag att det skulle kunna bli lönsamt direkt, skriver han.

Lagervärde: 350 000 

Det senaste året ska nätbutiken ha omsatt runt en miljon kronor och lagervärdet uppgår enligt annonsen till drygt 350 000. Företaget önskar nu sälja butiken inkråmt, alltså genom att sälja allt utom själva företaget.

"Här ingår bland annat: Lager, butiksplattform (kan övertas), namn och domän, kundlistor, nyhetsbrevslista, facebookkonto och så vidare", skriver Brath Distanshandel i annonsen.

Tre förfrågningar på några timmar 

Säljarna hoppas nu hitta en e-handlare med gröna fingrar som vill ge webbshoppen den näring den behöver och enlgit Magnus Bråth finns det redan flera spekulanter.

- Vi har idag fått tre förfrågningar, inte mer än så. Men då är det bara några timmar sedan vi berättade att vi skulle sälja, skrev han till Ehandel.se under gårdagseftermiddagen.

Annons

Annons