E-handlare nådde 77 miljoner – siktar på 120 miljoner i år

Växer med lönsamhet.

E-handelsföretaget Arc E-Commerce, som bland annat driver nätbutiken Outl1.se, kan se tillbaka på ett år med tillväxt. Företaget omsatte förra året drygt 77 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 66,5 miljoner år 2016.

Rekordförsäljning första halvåret

På Outl1.se kan privatpersoner handla produkter för hem och trädgården, och det verkar vara ett koncept som går hem hos sajtens besökare. Företaget har vuxit flera år i rad, och har dessutom varit lönsamt sedan starten.
Förra året sjönk resultatet från 12 till 6 miljoner kronor, men bolaget har starka förhoppningar för att vinsten ska öka under det nuvarande året.

Annons

- Försäljningen i början av året var trevande - mycket tack vare den sena vintern - men i det andra kvartalet tog försäljningen fart. Redan vid halvårsskiftet 2018 har omsättningen under första halvan av året uppgått till 63 miljoner kronor, skriver Arc E-commerce i ett pressmeddelande.

Ska öka lönsamheten i år

Under 2018 är målet att försälningen på Outl1.se ska komma upp i 120 miljoner kronor.

- Vi når förhoppningsvis omsättningsmålet i år samtidigt som vi ökar lönsamheten. Just nu planerar vi för betydligt högre mål för 2019, säger Joacim Boivie, vd på Arc E-commerce.

Outl1:s affärsidé är att köpa in sina produkter direkt från fabrikerna, och på så sätt kunna erbjuda sina kunder låga priser. Kunder som hittar samma varor till lägre priser hos andra företag, erbjuds en prisgaranti på 110 procent.

LÄS ÄVEN: E-handlarna som tjänar mest pengar

Annons