E-handlare nere för räkning när Black Friday drog igång

Ett flertal svenska, danska och norska e-handlare stötte på problem när den stora rea-dagen inleddes vid midnatt.

Black Friday är här och det var inte bara utanför de fysiska butikerna köerna ringlade sig långa. Flera e-handlare valde att dra igång den stora rea-dagen redan vid midnatt och det blev hårt tryck direkt från start.

Flera svenska elektronikkedjor har kampanjat hårt inför fredagen och när de rabatterade priserna poppade upp, släcktes många sajter ner. Bland annat var det ett stort antal kunder som hade svårt att ta sig in på Elgigantens sajt.

Annons

– Vi är medvetna om att vi hade många besvikna kunder som inte kunde handla i natt och det är otroligt tråkigt, vi är lika besvikna vi. Från klockan 03:00 har däremot allt fungerat som det ska och mellan klockan 06 till 08 omsatte vi produkter för närmare 9 miljoner kronor enbart på nätet, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Vi har även fått flera rapporter om att flera andra svenska e-handelssajter legat nere och varit sega efter kampanjstarten vid midnatt, men det är inte bara i Sverige som Elgiganten och andra e-handlare har problem.

Elektronikkedjorna är populära

I Danmark har bland annat Elgiganten, Fona, Bilka och Pricerunner stött på liknande problem meddelar danska TV2. I Norge ser det likadant ut och även här är Elgiganten, eller Elkjøp som man heter i vårt grannland, drabbat tillsammans med en lång rad andra nätbutiker.

Enligt Netthandel.no har elektronikkedjan haft mer än 400 000 besökare från midnatt till klockan fem i morse. En ökning med 70 procent jämfört med samma timmar förra året. Även på Komplett.no, som räknar med drygt 700 000 besökare under dagen, stötte på en del problem.

– Vi hade en del tekniska utmaningar under en kort period strax efter midnatt, men det löstes snabbt, säger Ingebjørg Tollnes, kommunikationsdirektör på Komplett.

Annons