E-handlare sålde ingenting och tjänade 71 145 dollar

Cards Against Humanity sålde under Black Friday absolut ingenting för 5 dollar stycket. Något som lockade 12 500 kunder att ta på sig spenderarbyxorna.

Kortspelstillverkaren Cards Against Humanity är inget större fan av fenomenet Black Friday. Något man tydligt visat de senaste åren genom att genomföra lite udda kampanjer. 2013 höjde man priset på sitt kortspel och förra året lyckades man kränga 30 000 lådor med bajs till nyfikna kunder.

I år valde man däremot att inte sälja ett skit, och tjänade 71 145 dollar på kuppen. I fredags plockades helt enkelt nätbutiken bort och ersattes med en sida där kunder kunde köpa absolut ingenting för 5 dollar stycket.

Annons
Annons

Det verkar ha varit ett lyckat drag och totalt var det 11 248 personer som gladeligen gav bort 5 dollar. Dessutom valde ytterligare 1 199 kunder att köpa ett helt gäng med ingenting och den mest entusiastiska kunden kastade bort mer än 100 dollar under dagen.

Köpte en 24 karats guldvibrator

Cards Against Humanity har gjort sig kända för att skänka en hel del pengar till välgörenhet genom åren, sedan 2012 har man gett bort nästan 4 miljoner dollar till en rad olika välgörenhetsorganisationer. De 71 145 dollar som trillade in i fredags hamnade däremot i de anställdas fickor.

Något man inte skämdes över att erkänna och på sajten skyltade man öppet med de inköp som skedde. Förutom en hel drös med Apple-prylar inhandlades det bland annat whisky, ett Playstation 4, flygbiljetter samt en vibrator i 24 karats guld till det ringa priset av 3 120 dollar.

Det finns säkert de som inte hade gett bort sina surt förvärvade pengar om de hade vetat att de skulle hamna i fickorna på personalen. Men med tanke på företagets annorlunda hållning så borde man varit beredd på att vad som helst hade kunnat hända med pengarna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!