E-handlare snabba att kapitalisera på Trumps misstag

Trumps konstiga tweet fyller nu marknadsplatser med nya produkter.

Det är förmodligen inte många som missat Donald Trumps konstiga inlägg som fick ligga orört på Twitter i flera timmar häromdagen. Inlägget löd “Despite the constant negative press covfefe”. Internet älskar förstås misstag och fylldes snabbt av roliga memes och dylikt kring det konstiga ordet covfefe.

En entreprenöriell själ var dock lite snabbare än alla andra och hann även registrera domänen Covfefe.com. En domän som nu skickar alla till en e-handel hos tjänsten Teespring. En tjänst som låter användare snabbt sätta upp en butik med egendesignade produkter som muggar och kläder.

Annons

"Det ser lovande ut"

Internet Retailer fick tag på e-handlaren i fråga, som kallar sig själv Sam, strax efter att han registrerat domänen under onsdagen och han berättade då att de endast fått in två order under dagen.

- Det ser lovande ut dock. Jag njuter bara av själva resan, kommenterade Sam.

Sam är förstås inte ensam om att försöka kapitalisera på Trumps misstag och produkter med covfefe-tryck på sig finns nu att köpa på fler ställen.

En sökning på "covfefe" på sajter som Teespring, Cafepress, Etsy och även kinesiska marknadsplatser som Aliexpress, ger flera träffar på produkter inspirerade av Trumps tweet.

Annons