E-handlare stäms av transkvinna efter trakasserier på lager

Fick bilbromsarna förstörda och fruktade för sitt liv.

Det är nu två år sedan New York Times publicerade en större artikel om hur ett flertal före detta Amazonmedarbetare såg på sin tidigare arbetsgivare. Kritiken var inte nådig; företagskulturen beskrevs som stenhård och en person berättade att det nog inte var någon på hans avdelning som han inte hade sett gråta vid minst ett tillfälle.

Detta fick kort därefter Amazons kommunikationschef Jay Carney att anklaga New York Times för “slarvig och ofullständig” journalistik.

Annons

Agerade inte mot elaka kommentarer

Oavsett om det var kommunikationschefen eller tidningen som hade mest rätt, har Amazon nu på nytt hamnat i blåsväder för sin personalpolitik. Enligt Reuters har en transkvinna och hennes make nämligen stämt Amazon för att ha gjort sig skyldiga till “allvarliga trakasserier och fysiska hot”, under tiden de båda arbetade på e-handlarens lager i Hebron, Kentucky.

Paret ska ha fått stå ut med öknamn och elaka kommentarer från andra anställda, och trots att de flera gånger tog upp det med chefer på Amazon ska inga åtgärder ha vidtagits från e-handlarens sida.

Gjort sig skyldig till diskriminering 

Droppen kom när bromsarna förstördes på parets bil, en händelse som ska ha fått dem att frukta för sina liv och sedermera att lämna företaget. Det skedde 2015 och nu har alltså en stämningsansökan lämnats in till en domstol i Kentucky. Enligt den har Amazon gjort sig skyldiga till diskriminering av personer på grund av deras sexuella läggning.

Amazon ska tidigare ha uttalat sitt stöd för HBTQ-personer, vilket har lett till att grupper som kämpar för bland annat transsexuellas rättigheter ser starka möjligheter för paret att vinna fallet. 

Reuters har utan framgång försökt få en kommentar från Amazon. 

Annons