E-handlare tror att Amazon snart accepterar Bitcoins

I förra veckan började Overstock.com att acceptera betalningar med Bitcoin. Den amerikanska e-handlaren som säljer allt från solglasögon till sängmöbler sålde redan första dagen varor till ett värde av 130 000 dollar tack vare den virtuella valutan. Och nu tror företagets vd, Patrick Byrne, att Amazon snart hakar på tåget.

Bitcoins vara eller icke vara inom e-handeln är något som diskuteras flitigt just nu. Kina Och Alibaba har nu nobbat valutan men i förra månaden meddelade Overstock.com, en stor amerikansk e-handlare, att de hade planer på att börja acceptera Bitcoins.

I förra vecka gjorde de slag i saken och redan första dagen spenderade e-handelssajtens kunder Bitcoins till ett värde av 130 000 dollar. Det här är i och för sig bara en droppe i havet för nätbutiken som säljer för ungefär 3 miljoner dollar per dag, men företagets vd, Patrick Byrne, tror starkt på den virtuella valutan.

Annons
Annons

Växlar till dollar direkt

Han konstaterar dock att det är få av företagets leverantörer som accepterar Bitcoins. Något som betyder att Overstock.com inte sitter och håller på valutan, utan växlar in den till amerikanska dollar så fort transaktionen är klar.

Han säger sig också tro att Amazon kommer att tvingas acceptera Bitcoins inom en inte alltför avlägsen framtid. Enligt Patrick Byrne växer marknaden med 30 procent varje månad och att det skulle vara dumt av e-handelsjätten att överlåta den marknaden till någon annan.

Källor: The Verge, Business Insider

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!