E-handlare värvar Hemglass som utlämningsställe

Hemglass nysatsar på sin e-handel och inleder samarbete för att leverera en annan nätbutiks glutenfria produkter.

Under maj månad ska Hemglass inleda ett samarbete med nätbutiken Vicans.se, som ska sälja olika typer av glutenfria produkter. Alla frysta livsmedel kommer framöver att finnas tillgängliga för upphämtning på Hemglass 28 depåer runt om i Sverige. På sikt kan det också bli aktuellt för Hemglass att köra ut de glutenfria produkterna i sina bilar, som ju förstås redan har frysutrymmet ordnat. 

- Vi blir som ett utlämningsställe, kan man säga. Men det är helt nytt så vi får se hur det kommer att slå, säger Anders Bengtsson som är chef för affärsutveckling på Hemglass.

Annons

Den anrika glassförsäljaren ska framöver också satsa lite extra på sin e-handel, som har funnits i flera år även om den inte har marknadsförts så aktivt. Nu ska det dock bli betydligt mindre reklamutskick och mer marknadsföring via TV, radio och Internet.

Hoppas på fler e-handlande kunder

I dag erbjuder Hemglass sina kunder möjligheten att förbeställa glass på nätet, antingen för att hämta upp den när glassbilen är i närheten eller för hemleverans. Den kan i så fall ske genom att chauffören knackar på dörren eller att han eller hon ringer upp och möter kunden vid bilen.

För att få tillgång till hemleverans utan att behöva betala för frakten måste man beställa för 250 kronor, men då ingår också möjligheten att plocka ihop en unik blandpåse med olika sorters glassar, en variant som står för femtio procent av det som e-handlas hos glassförsäljaren i dag.

- Förhoppningen är att den här delen av försäljningen ska bli större än den är i dag. Men det handlar ju helt och hållet om marknadsföring.

Varför vill ni röra er mer mot e-handel?

- Vi har 160 000 unika försäljningsstopp och kan ju inte alltid vara där alla vill precis när de vill. Till de flesta kommer vi mellan 15.30 och 21.00. Och då är det klart att om du slutar vi 17.00 så missar du kanske oss, säger Anders Bengtsson, och fortsätter:

- Vill du ha vår glass kan du nu göra en beställning och sen lägger vi in den på en av våra turer. Då får du din hemleverans inom fem dagar.

Hemglass e-handelsleveranser är tillgängliga över hela landet, från Jukkasjärvi i norr till Ystad i söder.

Annons

Annons