E-handlare vill hjälpa till i flyktingkrisen

På fredag skänker norska Stormberg hela sin dagsomsättning för att hjälpa flyktingarna från Syrien.

Den pågående flyktingkrisen har fått många privatpersoner och företagare att göra vad de kan för att hjälpa till. Bland annat genom insamlingar där man sedan skänker pengar till olika välgörenhetsorganisationer.

Så även i e-handelsvärlden där norska Stormberg, som tidigare skänkt kläder för att stötta, nu meddelar att man planerar att ge bort hela sin dagsomsättning, exklusive moms, fredagen den 11 september.

Annons

– Vi uppmuntrar Stormbergs kunder att handla i nätbutiken på fredag. Hur många hundratusen kronor som den dagliga omsättningen kommer att uppgå till beror på hur många som väljer att handla hos oss denna dag, säger Steinar J. Olsen, grundare och vd för Stormberg.

Vill se fler e-handlare skänka

Vilken hjälporganisation pengarna kommer att gå till har man ännu inte bestämt men Steinar uppmanar alla e-handlare att skänka pengar på fredag.

– I en av de största humanitära kriserna i modern tid behöver vi alla bidra, både som privatpersoner och som företagare, och jag uppmanar alla nätbutiker att skänka en dagsomsättning. Det skulle betyda mycket för dem som nu verkligen behöver vår hjälp, säger Steinar J. Olsen.

Annons