E-handlaren Bangerhead slog 100 miljoner i omsättning

En miljon order och robotlogistik.

Det går bra för skönhetsbutiken Bangerhead som nu rapporterar en tillväxt på 30 procent för helåret 2017. E-handlaren omsatte totalt 102 miljoner kronor under förra året och det samtidigt som företaget gjort stora förändringar i organisationen. Företagets vd Marc Palmefjord, som tillträdde i januari 2017, verkar minst sagt vara nöjd med sin första tid på bolaget:

- 2017 har varit ett starkt år med stora framsteg i alla delar av bolaget. Integrationen i det nya robotlagret gick smidigt och stora framsteg har gjorts i erbjudande och servicegrad ut mot kund, säger Marc Palmefjord.

Annons

Viktigt med skalbar robotlogistik

Under förra året har alltså Bangerhead även gått över till ett automatiserat lager som drivs tillsammans med logistikföretaget Cross Nordic Logistics. Det nya lagret ska kunna hantera 10 000 order per dag.

- Inom några år räknar vi med en volym på över en halv miljon order, och en effektiv och skalbar robotlogistik är en viktig styrka för oss när vi växer i alla våra nordiska marknader, säger Marc Palmefjord.

"Många nyanställningar"

2018 ska ha börjat bra även det och Bangerhead berättar bland annat att de nu skickat ut över en miljon order. Under det första kvartalet i år ska bolaget även levererat ett positivt rörelseresultat. Närmast väntar utökade satsningar i Finland och Norge.

- Bangerhead är idag i ett läge där vårt primära fokus är att kontinuerligt vässa vårt erbjudande och att nå ut i vår marknadsföring. Vi ser fram emot ett spännande år med full fart och många nyanställningar, säger Marc Palmefjord.

Annons