E-handlaren Pierce slog förra årets omsättning under Q3

Satsar på video- och podcaststudio.

Det svenska företaget Pierce, som driver flera framgångsrika nätbutiker inom motocross, rapporterar nu ett starkt tredje kvartal. Försäljningen ökade under kvartalet med 55 procent och landade på 230 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Slog 600 miljoner - köper upp spansk konkurrent

Annons
Annons

E-handlaren har omsatt 682 miljoner fram till slutet av tredje kvartalet, vilket innebär att Pierce redan gått om förra årets helårsomsättning på 618 miljoner kronor. Bolaget har varit lönsamt varje år sedan starten 2008. 

- Vi växer kraftigt på våra europeiska marknader. Även om vårt förvärv av den spanska konkurrenten Motobuykers under första kvartalet i år bidrar till ökningen, växer vi fortsatt främst organiskt. Vi vinner affärer från våra konkurrenter på Europas största och mest konkurrensutsatta mc-marknader, det är ett bra bevis på våra kunder gillar det vi gör, säger företagets vd Henrik Zadig i ett pressmeddelande.

"Bolagets tredje videostudio"

Pierce har sedan tidigare fyra kontor utanför Sverige och har nyligen öppnat bolagets andra kontor i Spanien, denna gång i centrala Barcelona.

- Vi är idag 370 anställda, varav över 50 personer på vårt nya kontor i Barcelona. Målet är att ytterligare förbättra vår service och tillgänglighet, säger Henrik Zadig.

Utöver i Spanien så ska Pierce även utöka sin verksamhet i Storbritannien.

- Vi har även flyttat till större lokaler i Storbritannien för att genomföra vår pågående plan för att skapa det bästa innehållet i vår bransch. I lokalerna bygger vi bolagets tredje videostudio och en studio för kommande Podcasts. Våra kunder ska inte bara få tillgång till ett stort sortiment och starka erbjudanden, utan också få ta del av inspiration och information kring deras passion för motorcyklar, säger Henrik Zadig.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!