E-handlaren från Ängelholm intar Frankrike

Räckesbutiken lanserar en ny e-handel på en av sina största marknader hittills.

I höstas kunde vi meddela att Räckesbutikens nästa steg skulle bli att gå in i Frankrike. Nu har ambitionen förvandlats till verklighet och porten har slagits upp till Maisondugarde-corps.fr, som den franska butiken heter.

- Vi har gjort undersökningar av marknadsläget i Europa vilket visade på Frankrike som en bra potentiell marknad. Uppstartsarbetet är nu färdigt och vi ser med spänning fram emot hur den franska marknaden ska ta emot våra produkter, säger Andreas Wedberg, delägare på Räckesbutiken, i ett pressmeddelande.

Annons

Har rekryterat fransktalande kundtjänst

Inför lanseringen har Räckesbutiken - som säljer glas- och alluminiumräcken till exempelvis balkonger - bland annat byggt upp en sajt på franska och rekryterat fransktalande kundtjänst. Nu är företaget redo att ta emot beställningar från de franska kunderna.

- Vi är nyfikna på vad en så stor marknad som Frankrike kan innebära för oss. Att våra kunder ska få prata med kunnig personal på sitt eget språk är en nyckelfaktor och ger kunden trygghet, så även i Frankrike, säger Christian Pettersson, försäljningsansvarig på Räckesbutiken.

Sedan november 2014 har det skånska e-handelsföretaget i tur och ordning expanderat till Norge, Danmark, Finland Tyskland och Österrike och nu Frankrike. Företaget har tidigare meddelat att Polen ser ut att bli nästa land som företaget expanderar till.

Annons