E-handlaren miljonökar igen – nu bygger leverantören om

"Pågår just nu en omfattande utveckling av plattformen".

Att det har gått spikrakt uppåt för e-handlaren Desenio är knappast någon hemlighet. År 2017 ökade företaget sin omsättning från 99 till 237 miljoner kronor, och växte samtidigt med lönsamhet. Var siffrorna landar för 2018 har ännu inte avslöjats, men redan i höstas stod det klart att en fortsatt stark ökning var att vänta.

LÄS ÄVEN: E-handelsraketen Desenio mot nya rekord

Annons

För 2019 är siktet inställt på fortsatt tillväxt.

- 2018 var ännu ett bra år där vi fick mycket gjort på flera fronter. Vi startade fyra nya landspecifika sajter, Österrike, Schweiz, Belgien och Australien. Vi stärkte upp vår organisation ordentligt, under året gick vi från 29 till 85 personer i bolaget, säger Fredrik Palm, i ett pressmeddelande från Desenios leverantör Askås. 

Länder som Askås inte hade stöd för

Under 2019 planerar Desenio att etablera sig på ännu fler marknader, och tanken är förstås att Askås ska bidra till att e-handelsbolaget når sina mål. En utmaning i det hela är dock att Askås inte har stöd för en del av de länder som Desenio är på väg till. Lösningen? Askås får bygga om sin plattform.

- Desenios expansionsplaner innefattar länder och regioner som Askås tidigare inte haft språkstöd för. Mot bakgrund av detta pågår just nu omfattande utveckling av e-handelsplattformen och från och med Askås 10 kommer det finnas stöd för UTF8, skriver Askås.

För Desenios del var Askås intresse för att utvecklas ett måste för att samarbetet skulle fortsätta.

- För att kunna fortsätta vår geografiska expansion var teckenkodningsprojektet en förutsättning och vi är glada för att Askås lyssnade på våra behov och prioriterade detta. Det är en förutsättning för oss att ha en partner som kan och vill utvecklas och expandera tillsammans med oss på Desenio, säger Fredrik Palm.

Annons