E-handlarens kanonjul: Över en miljard varor levererade

Krävdes bland annat 32 flygplan.

Julhandeln blev en riktig succé hos Amazon, som i år till och med rapporterar att 2017 blev e-handlarens bästa jul hittills. Som exempel på framgångarna nämner Amazon till exempel att fyra miljoner nya medlemmar hittade till Amazons förmånsklubb Prime, och att dubbelt så många försändelser skickades med supersnabb leverans - ibland så snabbt som inom en timme - som vid förra årets julhandel.

Högst tryck under BF-helgen

Vidare rapporterar Amazon att de företag som säljer via Amazon Marketplace tillsammans sålde över en miljard varor över hela världen. Allra högst var trycket mellan Black Friday och Cyber Monday, då 140 miljoner varor ska ha beställts från Amazon Marketplace.

Annons

- Tack till de miljoner kunder och hundratusentals Amazonanställda runt om i världen som gjorde den här julen bättre än någonsin tidigare. Vi ser fram emot ännu ett fantastiskt år, hälsar Jeff Wilke, vd för Amazon Worldwide Consumer, i ett pressmeddelande.

Toppen inföll 19 december

Den enskilda dag då det var som mest att göra på Amazons lager ska ha varit den 19 december, då över en miljon paket packades under en och samma dag. Bara i USA ska Amazon i år ha haft över 6 000 lastbilar och 32 flygplan till sitt förfogande för att hinna med att få ut alla beställningar till kunderna.

Annons