E-handlarens nya butik där det kostar 200 kr att drömma

Smart PR-trick eller en riktig tjänst?

Nätbutiken Casper, som skakat om madrassmarknaden i USA med sitt e-handelskoncept, öppnar nu en fysisk sovbutik. Platsen ska vara New York och i “butiken” kan du köpa dig en tupplur för 25 dollar, eller lite över 200 kronor. För den summan får du sova på Caspers bästa madrasser i 45 minuter, något stressade New York-bor nu kan utnyttja.

LÄS ÄVEN: Deras e-handelssängar bäddar för svensk succé

Annons

Casper har döpt sin nya sovbutik till The Dreamery och tanken är förstås att få folk att prova och förhoppningsvis sedan köpa företagets madrasser och sängtillbehör. Den nu efterföljande mediauppmärksamheten lär nog inte heller skada.

Om du efter en framgångsrik tupplur vill köpa madrassen kan du förstås göra det via företagets nätbutik, men även via deras fysiska butik som ska finnas i samma kvarter som The Dreamery.

- The Dreamery handlar om att göra sovande och vila till en del av våra vanliga hälsorutiner - precis som många prioriterar ett träningspass. Konceptet gör att vi kan testa nya sätt att skapa bättre sömn för fler människor och på fler platser - oavsett om det är här, på arbetsplatsen, flygplatsen eller någon annanstans, säger Caspers operativa chef Neil Parikh i ett uttalande.

Sovbutiken ska dock inte endast erbjuda tupplurer för 25 dollar. I besöket ingår drycker, pyjamas och “uppfriskande bekvämligheter”, samt förstås ett eget litet privat utrymme för att utföra själva vilan. Casper ska även samarbeta med företaget Headspace som erbjuder speciellt utformat ljud som ska hjälpa dig att sova.

Annons