E-handlarens nya drag: Bjuder in till champagneprovning

"Ett sätt att ytterligare bredda servicen".

E-handelsföretaget Winefinder vill inte bara få kunderna att handla mer vin - företaget vill gärna också bidra till att kunderna lär sig mer om drycken och får upp ögonen för nya produkter.

"Många champagneälskare som handlar"

Därför har det blivit något av en tradition att Winefinder arrangerar vinprovningar och till och med vinresor, vilket vi tidigare har berättat om.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handlare agerar researrangör - ska ge "det lilla extra"

I april var det dags för Winefinders första "premiumresa" som gick till champagnedistriktet i Frankrike. Men den som missade att lösa biljett behöver inte vara nedslagen. Nu kommer nämligen en ny chans att dricka champagne med e-handlaren, som tillsammans med champagnehuset Bollinger testar att bjuda in till dryckesprovning i Stockholm.

- Det här är ett sätt att ytterligare bredda servicen till våra kunder. Vi har många champagneälskare som handlar av oss och många av dessa älskar Bollinger, säger Winefinders marknadschef Robert Henrysson i ett pressmeddelande.

Chefssommelier på plats

Eventet äger rum den 29 maj på Operakällaren i Stockholm, och deltagarna uppges få prova fyra olika viner. På plats finns Winefinders chefssommelier Anna Rönngren, som sedan ett par månader tillbaka ansvarar för att välja ut premiumviner till Winefinders sortiment.

- Utbudet för privatpersoner som älskar vin är i mångt och mycket begränsat i Sverige. Vin behöver inte vara dyrt men det måste vara gott - först då kan vi börja prata prisvärdhet på riktigt, sade hon i samband med att hon rekryterades.  

LÄS ÄVEN: Kan få tungt sommelierpris - rekryteras av e-handlare

Annons