E-handlarna levererar: 430 000 paket går med Posten

SVT rapporterar att e-handelssrekord ger bråda dagar för Posten. De har gjort ett reportage på sorteringscentralen i Segeltorp och intervjuat terminalchefen Jimmy Holmström om e-handelns framfart. Banden på de automatiska paketsorterarna går uppenbarligen varma nu i julhandeln.

Posten skall under dessa dagar innan jul sortera över 300 000 paket varje dygn. Arne på Posten har även rapporterat på Twitter hur de under måndagen och tisdagen nådde 430 000 paket under ett dygn. I går ska de också varit uppe i över 400 000 paket. Förra årets rekord på ca 350 000 paket har alltså passerats två dagar i rad detta år, frågan är om vi klarar en dag till?

I ett pressmeddelande meddelar Posten att de slog förra årets paketrekord med 21 procent. Anders Holm, chef för Posten Logistik i Sverige, har även följande kommentar:

Annons

– För varje år vill fler spara tid och slippa trängas i butiker och köpcentrum under julruschen. På nätet är utbudet väldigt stort och man kan handla när man själv vill och har tid. Det är också bekvämt att få julklapparna levererade direkt hem till brevlådan eller hämta ut dem hos närmaste postombud, säger Anders Holm.

Ni finner SVT:s klipp här nedanför där vi utöver terminalchefen Jimmy Holmström får möta den sköna terminalarbetaren Ahmet Gamlik:

Källa: SVT

Annons