E-marknadsplats satsar på betalning med Bitcoin

Den digitala valutan Bitcoin har på senare tid börjat leta sig allt djupare in i e-handelns värld. Nu meddelar även den amerikanska betaltjänsten Square att man börjar acceptera betalningar med kryptovalutan på sin marknadsplats.

I somras utökade den amerikanska betaltjänsten Square, som liknar svenska iZettle, sin verksamhet med en digital marknadsplats. Square Market, som marknadsplatsen heter, riktar sig till företag som vill sälja sina produkter på nätet, utan att behöva ha en egen nätbutik.

Igår meddelade företaget att man nu även börjat acceptera betalningar med Bitcoin. Det betyder att köpare nu kan betala med den digitala valutan, både för tjänster och produkter, på sajten.

Annons

– Säljare ska aldrig behöva gå miste om en försäljning. Vi bygger verktyg så att säljare kan acceptera alla former av betalningar som deras kunder vill använda, skriver företaget på sin blogg.

Säljare får betalt i dollar

Bitcoin verkar få allt större fäste i e-handelsvärlden. I januari började den amerikanska e-handlaren Overstock.com att ta betalt med Bitcoin, och i februari berättade den svenska datorbutiken Inet, att man funderar på att hoppa på tåget.

Precis som hos Overstock kommer all konvertering av valutan ske direkt vid köp på Square Market. Säljarna på marknadsplatsen behöver alltså inte oroa sig för att valutan ska tappa i värde och den säljande parten får automatiskt beloppet i dollar. Att betala, eller ta betalt, med Bitcoin ska inte kosta något utöver de vanliga transaktionsavgifterna på sajten.

 

Källa: TechCrunch

Annons