EOC ger sig in i e-handeln: köper upp Jetshop

Även ledning och huvudägare förvärvas.

Det svenska investeringsbolaget EOC Capital tar ett stort steg in i e-handelsbranschen och köper in sig i den nordiska e-handelsaktören Jetshop.

"Får starkare ägarstruktur"

Enligt Jetshop är syftet att fortsätta den nordiska expansionen och vidareutveckla e-handelsplattformen.

Annons

- Jag är övertygad om att den nya ägarstrukturen kommer att skapa ännu bättre förutsättningar för fortsatt framgång inom digital handel för både våra nya och befintliga kunder. Med en starkare ägarstruktur får vi dessutom ännu större möjligheter att snabbare utveckla våra produkter och tjänster inom omnichannel och cross-border commerce, säger Christian Zanders, VD och grundare på Jetshop AB, i ett pressmeddelande.

Jetshop är idag nordens Största molnbaserade e-handelsplattform och omsätter runt 70 miljoner kronor. Deras plattform används av runt 2000 större och medelstora e-handlare, bland dessa Ica, Liseberg, Chiquelle och Hööks Hästsport. Det sistnämnda kunde vi så sent som igår berätta om då de vunnit pris just för sin e-handel.

Rekryteringsjakt påbörjas

I samband med förvärvet förstärks nu Jetshops styrelse av Anders Brenner från EOC Capital samt av Bo Mattson, som tidigare grundade Cint och Eurotrade. Samtidigt fortsätter en av EOC:s huvudägare, Magnus Emilson, som bolagets styrelseordförande. En jakt på framtida rekryteringar av nya medarbetare inom affärsutveckling, sälj och produktutveckling inleds också.

- Vi är glada att kunna genomföra denna investering i Nordens ledande leverantör av molnbaserade e-handelsplattformar. E-handelns snabba tillväxt ställer allt högre krav på både stabila och flexibla plattformar. Med närmare 15 års erfarenhet och en molnbaserad plattformslösning har Jetshop bra förutsättningar att växa i Norden, kommenterar Anders Brenner från EOC Capital.

Annons