EU-symbolen för E-handel med läkemedel är här

Från den 1 juli införs en ny gemensam EU-symbol för näthandel med läkemedel. Symbolen ska finnas på alla godkända webbplatser som säljer läkemedel på nätet inom EU.

Sommaren 2014 tog EU-kommission fram en EU-gemensam symbol för nätapotek som ska hjälpa till att skydda konsumenterna. Målet är att göra det enklare och tryggare att köpa läkemedel på nätet och symbolen skulle tas i bruk under andra halvåret 2015, nu är den här.

Symbolen, som ska innehålla medlemslandets flagga, visar vilka nätbutiker som har fått tillstånd att sälja medicin på Internet. Konsumenter ska genom att klicka på symbolen snabbt kunna se om webbplatsen anmält webbhandel med läkemedel, samt i vilket land.

Annons

Få Apotek har symbolen

Svenska apotek som bedriver försäljning på nätet måste redan idag visa att de är godkända genom använda en nationell apotekssymbol. Nu krävs det alltså ytterligare en EU-gemensam symbol och vid en snabb koll ser vi att Lloyds Apotek redan klämt in den på sajten.

Apoteket, Apotea, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen, Cura Apoteket och Kronans Apotek har den däremot inte ännu. De har än så länge endast den nationella symbolen synlig.

Annons