Ebay dissar drönare – tror på lokal distribution

Amazon och Ebay som slåss om framtidens detaljhandel ser olika på flygande leveranser. Nyligen meddelade Amazon att de ser drönare i sin framtid. Ett tilltag som Ebay inte anser vara nödvändigt för att få till snabba leveranser.

Ebay jobbar med att få ut närliggande butikers varor till kunderna istället för att bygga stora distributionscentraler likt Amazon. Detta tillvägagångssätt ska redan nu kunna erbjuda leverans inom en timme i vissa städer. Vilket gör att Ebay inte verkar helt sålda på Amazons experiment med drönarleveranser.

I en intervju med Bloomberg hade Ebays VD John Donahue följande kommentar till Amazons drönare:

Annons

– Vi fokuserar inte på långsiktiga fantasier, vi fokuserar på saker som kommer att förändra konsumenternas upplevelse idag.

Ebay tror istället på sin tjänst Ebay Now som med hjälp av en armada personliga shoppare kör ut till lokala butiker och hämtar upp varor som sedan levereras hem till dörren.

Tjänsten skall idag kunna leverera hem varor inom en timme i områden som New York City, Chicago, Dallas och San Francisco.

Ebays VD skall dock ha erkänt att man måste våga testa nya saker och innovationer som till exempel Amazons drönare är viktiga inom branschen, men att deras tjänst förstås är mer djärv och realistisk.

 

Källa: The Verge

Annons