Ebay kör konstauktioner med budgivning i realtid

Att sälja konst på nätet är något som inte riktigt tagit fart ännu, men e-handelsjättarna ger inte upp. Efter att Amazon lanserat en konstsektion på sin sajt, satsar nu Ebay på liveauktioner på sin. Redan i oktober är det dags för lansering och Ebay har planer på ytterligare expansion.

I juli meddelade Ebay att man inlett ett samarbete med auktionshuset Sothebys. Något som innebär att man kommer att sälja konst på nätet i auktionsform med budgivning i realtid. Nu har e-handelsjätten lyckats knyta till sig ytterligare några välkända auktionshus.

Doyle New York, Freeman’s, Garth’s Auctions and Swann Auction Galleries räknas in bland dessa och deras objekt kommer nu också att synas i Ebays nya konstavdelning på sajten. Den första auktionen går live i oktober och allt från möbler och konst till medicinska böcker och smycken kommer att auktioneras ut på ebay.com/collectibles-live-auctions.

Annons

Inte bara New York

Ebay, Yahoo och Amazon har redan tidigare experimenterat med att sälja konst på nätet. Amazon även i samarbete med Sothesby. Detta ska dock ha fallerat efter 16 månader då försäljningen inte tog fart, men e-handelsjätten har inte gett upp.

Sommaren 2013 lanserade Amazon en konstavdelning på sin sajt, dock ej i auktionsformat. Hur det har gått vet vi inte men Ebay verkar också tro på konceptet med tanke på sin nya satsning. De auktionshus som än så länge är anslutna har sin bas i New York men troligen kommer man snart att samarbete med aktörer över hela landet.



Källa: TechCrunch

Annons