Ebay köper upp konkurrent inom snabba leveranser

Ebay köper upp Shutl, ett brittisk företag som med hjälp av ett nätverk av distributörer erbjuder leverans inom ett par timmar efter ett nätköp. E-handelsjätten säger att förvärvet av Shutl, dess teknologi och expertis kommer hjälpa dem att expandera sina egna snabba leveranser.

Londonbaserade Shutl som erbjuder snabba leveranser fungerar som en slags mellanhand och knyter samman multikanalsåterförsäljare och e-butiker med distributörer. Totalt finns man i ett 60-tal städer i Storbritannien och i våras expanderade man även till ett antal städer i USA.

Nu köps man upp av Ebay för en än så länge hemlig summa pengar. Ebay har den senaste tiden expanderat sin egen leveranstjänst Ebay Now hemma i USA, och i början av 2014 tar man sikte på Storbritannien.

Annons

Uppköpet av rivalen gör att Ebay nu kan använda sig av Shutl och dess redan utbyggda infrastruktur för att snabba upp expansionen.

25 olika marknader under 2014

Utöver det planerar man att under nästa år erbjuda snabba lokala leveranser på 25 olika marknader. Idag finns man i San Francisco, New York, San Jose och i dagarna lanserade man även i Chicago. Senare i år ska man även öppna upp för boende i Dallas.

– Cirka 75 procent av det människor köper finns lokalt och nära deras hem. Den traditionella detaljhandeln är inte på väg bort, men den håller på att förvandlas och det skapar enorma möjligheter, säger Ebays vd, Devin Wenig.

Uppköpet är bara ett av många Ebay genomfört den senaste tiden. För bara några veckor sedan köpte man upp betalleverantören Braintree för 800 miljoner dollar. En snabbväxande konkurrent till e-handelsjättens betallösning PayPal.

 

Källor: TC, Mashable

Annons
Annons