Ebay levererade under årets första kvartal

Ebay har släppt lite siffror för årets första kvartal och det har varit en ganska händelserik period. Förutom en utdragen kamp med investeraren Carl Icahn, ökade nätjättens försäljning med 12 procent. Det samtidigt som man lockat till sig 6,5 miljoner nya mobila kunder.

Det totala värdet av varor som sålts på Ebays marknadsplatser, med undantag för fordon, uppgick till 20.5 miljarder dollar under årets första kvartal. En ökning med 12,2 procent jämfört med samma period förra året då försäljningen stannade på 18,3 miljarder dollar.

Omkring 60 procent av försäljningen, 12,3 miljarder dollar skedde utanför USA. Något som betyder att försäljningen på hemmamarknaden ökade med 11 procent under kvartalet, jämfört med samma period förra året. Ebay rapporterar också att man lockat till sig 6,5 miljoner nya mobila konsumenter under årets första tre månader.

Annons
Annons

Räknar man in Ebays tre olika affärsområden bestående av försäljning på marknadsplatser, PayPal och försäljning via GSI Commerce ökade volymen med 24 procent och intäkterna med 14 procent under perioden.

Inte främmande för nya förvärv

Första kvartalet har också varit en period då PayPals framtid diskuterats flitigt i media. Miljardären och investeraren Carl Icahn, som äger mer än 2 procent av aktierna i Ebay, har lobbat hårt för att få till en avknoppning av betaltjänsten och lyfta ut dess verksamhet i ett separat företag.

Något som Ebay starkt varit emot och efter en del turer backade Icahn något. Han uppmanar dock e-handlaren att sälja ut 20 procent av aktierna vid en börsnotering. Förutom det meddelade Ebay att man nu kommer att satsa extra på hemmaplan.

– Vi ser möjligheter att växa inom USA. Vi är inte främmande för nya förvärv och måste se till att vi har de resurser som krävs för att kapitalisera på mål som blir tillgängliga både inom landet och utomlands, säger Ebays Chief Financial Officer, Bob Swan.

Källa: Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!