Ebay rapporterar största tillväxten på tre år

Marknadsplatsen växer men analytiker är oroliga över ökande kostnader.

Ebay rapporterar sina försäljningssiffror för årets tredje kvartal. Marknadsplatsen sålde under perioden varor för 21,7 miljarder dollar, vilket resulterade i intäkter på 2,4 miljarder för företaget. Rörelseresultatet hamnade samtidigt på 532 miljoner dollar.

Trots en försäljningstillväxt på 8 procent, vilket ska vara den bästa på tre år, så var inte marknaden nöjd och aktien har sjunkit flera procent i efterhandeln, sedan rapporten släpptes.

Annons

Det som analytiker verkar vara oroliga över är att Ebay har tvingats att öka sin marknadsföringsbudget. Investeringarna ska inte heller minska framöver, varken när det gäller marknadsföring eller utveckling av plattformen. Företaget har samtidigt sänkt sin vinstprognos den kommande tiden.

Kostar att konkurrera med Amazon

Marknadsplatsen kämpar med att hålla jämna steg med Amazon och har blanda annat satsat på snabbare leveranser den senaste tiden, allt för att locka kunder bort från Amazon och tillbaka till Ebay.

- Våra kunder svarar på de betydande produktförbättringar vi har gjort, och detta återspeglas i våra resultat, kommentarer Devin Wenig, vd på Ebay.

Ebay växer just nu snabbast utanför hemlandet. I USA ökade marknadsplatsen sin försäljning med strax under 5 procent och globalt växte marknadsplatsen med lite över 8 procent.

Annons