Ebay ryktas ha planer på en avyttring av PayPal

Diskussionerna om en eventuell avknoppning av PayPal från Ebay rullar vidare. E-handelsjätten verkar nu ha svängt något i frågan och ska enligt rykten överväga möjligheten. Något som innebär att hela, eller delar av betaltjänsten kan avyttras redan 2015.

Miljardären och investeraren Carl Icahn, som äger mer än 2 procent av aktierna i Ebay, har under en längre tid lobbat hårt för att få till en avknoppning av PayPal och lyfta ut dess verksamhet i ett separat företag.

Något som Ebay starkt varit emot och i mars kom han med ett nytt förslag där han uppmanar e-handlaren att sälja ut 20 procent av aktierna vid en börsnotering. Han har också påpekat att PayPal och Ebay borde ha separata styrelser för att eliminera eventuella intressekonflikter mellan de båda verksamheterna.

Annons

Ebays vd och koncernchef, John Donahoe, har dock vart bestämd i frågan under hela våren, men nu ser man ut att göra en helomvändning.

Skapa långsiktigt värde

Enligt uppgifter till nyhetssajten The Information överväger e-handelsjätten en avyttring av betaltjänsten så snart som nästa år. Hur det skulle gå till och om det rör hela, eller delar av PayPal är ännu oklart.

– Styrelsen kommer att fortsätta att utvärdera alla alternativ för att skapa ett långsiktigt värde och öka tillväxten för både Ebay och PayPal. Den ståndpunkten har inte förändrat, säger Ebays Talesperson, Amanda Miller.

Källa: Reuters

Annons