Ebay satsar internationellt med sin snabba frakttjänst

Ebay expanderar sin tjänst, Ebay Now, utanför hemlandets gränser. Under 2014 kommer man att lansera tjänsten i London. Samtidigt tillkännager man ett nytt samarbete med den brittiska butikskedjan, Argos, som gör att kunder kan hämta ut sina nätköp i deras butiker.

För drygt ett år sedan lanserade Ebay sin tjänst Ebay Now, som ger kunden möjlighet att få sina nätköp levererade samma dag. Först ut var San Francisco och efter det har man expanderat vidare till New York, San Jose, Dallas och Chicago.

Nu tar man sikte internationellt och först ut är Storbritannien där tjänsten kommer att lanseras under 2014. I USA kan kunder använda sig av tjänsten via en app för iOS samt Android, och i somras lanserade man även en version för bärbara och stationära datorer. Vad det kommer att kosta i Storbritannien eller vilka butiker som är anslutna till tjänsten har man inte ännu avslöjat.

Annons
Annons

Samtidigt tillkännager Ebay ett nytt samarbete med den brittiska detaljhandlaren Argos. På prov kommer man att lansera tjänsten, Click and Collect, vilket innebär att Ebays kunder kommer att kunna hämta ut sina varor i et 50-tal av Argos butiker runt om i landet.

Konkurrent till Amazon Locker

Ebays, Click and Collect, kan ses som en konkurrent till Amazon Lockers som också gör det möjligt att hämta ut sina inköp på nätet i fysiska butiker. Något som inte verkar ha varit en helt smidig lösning vare sig för Amazon eller deras samarbetspartners.

Nyligen bestämde sig nämligen Staples och RadioShack att avsluta samarbetet och lyfta ut Amazons skåp ur sina butiker. Men på Ebay tror man starkt på det här konceptet, och med tanke på att Amazon Locker inte är särskilt utbrett i Storbritannien ännu, kan Ebay skaffa sig ett viktigt försprång.

– Gränsen mellan offline och online shopping fortsätter att suddas ut. På Ebay fortsätter vi att finna nya sätt att koppla samman köpare och säljare. Vårt uppdrag är att erbjuda människor de saker de behöver och älskar. Den traditionella detaljhandeln kommer inte att försvinna, den förvandlas. Smarta detaljister är innovativa och vi är stolta över att få med oss Argos på denna resan. Deras unika butiksnät och verksamhetsmodell är lämplig för att betjäna kunder i en digital framtid. Detta projekt tar oss ett steg närmare vårt mål att erbjuda kunderna en inspirerande och smidig shoppingupplevelse, säger Ebays vd, Devin Wenig.

Källor: The Verge, Press

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!