Ebay slog förväntningarna efter PayPal-avknoppning

E-handelsjättens tredje kvartal var betydligt bättre än många vågat hoppas på och vinsten sjönk mindre än väntat.

Under gårdagen presenterade Ebay sin första delårsrapport sedan PayPal knoppats av i ett separat bolag. Betaltjänsten har länge varit det stora glädjeämnet i Ebays rapporter men Ebay har under de senaste månaderna klarat sig ganska hyfsat, till och med bättre än väntat.

E-handelsjätten kan under perioden visa upp en nettovinst på 539 miljoner dollar, eller 45 cent per aktie. Det är förvisso en försämring jämfört med samma period förra året då nettovinsten var 673 miljoner dollar, eller 54 cent per aktie.

Annons

Men det är inte så konstigt med tanke på att PayPal inte längre agerar draglok, och med ovan nämnda siffror så slår Ebay förväntningarna för kvartalet rapporterar Wall Street Journal.

En raket på börsen

Samtidigt landade omsättningen på 2,1 miljarder dollar under det tredje kvartalet, även det en försämring jämfört med samma period 2014 men ändå i linje med förväntningarna. Förutom avknoppningen av PayPal är e-handelsjätten även i färd med att sälja av Ebay Enterprise, en verksamhet som land annat rådgör företag kring e-handel och betalföretaget PayPal.

Något som i slutändan innebär att Ebay haft ett ganska hyfsat kvartal även om man inte levererar några glimrande tillväxtsiffror. Något som även märktes på börsen och Ebays aktie steg med 9 procent under gårdagen.

Annons