Ebay stänger ner två av sina E-handelsplattformar

Ebay ska i början av nästa år lägga ner två e-handelsplattformar som riktar sig till mindre e-handlare. Beslutet berör drygt 10 000 butiker men man tänker hjälpa dem så gott man kan. Antingen genom att uppgradera dem till en mer avancerad plattform eller skicka vidare dem till konkurrenten.

Ebay meddelar att man kommer lägga ner sina e-handelsplattformar Magento Go och ProStores. De två e-handelslösningarna, som riktar sig till mindre e-handelsföretag och har runt 10 000 användare, kommer att stängas ner den 1 februari 2015.

Istället kommer man att fokusera på de två Magento-plattformarna Magento Enterprise och Community Edition som riktar sig till större e-handlare. Magento har redan tidigare sagt upp ett dussintal anställda och nu räknar man med ytterligare uppsägningar i samband med nedläggningen av Magento Go och ProStores.

Annons
Annons

Integrerat med Ebay och PayPal

Ebay hoppas givetvis att några av deras kunder kommer att uppgradera sig till några av deras mer avancerade alternativ, men om man inte anser att det är ett vettigt alternativ för någon av de berörda e-handlarna, rekommenderar man dem istället till konkurrenten Bigcommerce.

Anledningen att man rekommenderar just BigCommerce är att de redan tidigare hjälpt många e-handlare byta plattform på ett framgångsrikt sätt. Närmare 12 000 e-handlare, däribland 6 000 före detta kunder till Prostores, ska ha migrerat till Bigcommerce.

Att Bigcommerce, som idag har 50 000 kunder, även har befintliga integrationer med Ebay och deras betallösning PayPal kan givetvis också ha spelat in i valet.

 

Källa: Recode

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!