Ebay testar shoppingapp på smarta glasögon

Ebay var ett av de första företagen med en app för Samsungs smarta klocka, Galaxy Gear. Den appen hjälpte användare att följa sina auktioner eller budgivingar på e-handelssajten. Nu har Ebay även omfamnat Googles smarta glasögon, Google Glass.

Redan i maj förra året berättade Ebay att de arbetade med Google Glass och olika möjligheter att använda glasögonen för shopping. Nu har Ebay anpassat sin shoppingapp, RedLaser, för Googles smarta glasögon.

Den nya appen som helt enkelt heter RedLaser for Glass öppnar, precis som andra appar, möjligheten att skanna produkter i den verkligen världen. E-handelssajten Fancy släppte även de i slutet av förra året en app som skulle visa relaterade produkter i deras nätbutik, till det som användaren tittade på med sina glasögon.

Annons

Ebays nya glasögonapp skall inte oväntat vara ett test och företaget säger att de experimenterar kring idén om att skapa en helt friktionsfri handel. De vill göra av med alla klick som ofta behövs för att genomföra ett köp.

– Vad vi fann med mobilen är att varje gång du minskar friktionen ökar du transaktionerna. Varje gång en bärbar enhet dyker upp, måste vi titta på den även om det är något som är nytt och kanske inte en massmarknadsprodukt. Du vet inte ens om det kommer att bli ett verktyg för handel, men vi måste försöka, säger Steve Yankovich , VP för Ebays innovationsavdelning.

TechCrunch rapporterar att även om det är ett test, och fastän det bara finns runt 10 000 Google Glass i det vilda, så är det en signal till marknaden när en jätte som Ebay tar till sig den nya tekniken.

Betalningen är ett problem

RedLaser visar inte bara var du kan köpa en skannad produkt hos Ebay utan den visar även var du kan hitta den bland lokal butiker. Vi vet sedan tidigare att Ebay till skillnad från Amazon vill vara de lokala butikernas kompis.

Ebays nya app för Google Glass är som sagt ett test och experiment kring vad som kan göras. Vad kunderna faktiskt vill göra får tiden utvisa.

I appen kan man idag inte genomföra ett köp. Bortsett ifrån att det kan vara lite krångligt att handla via glasögon noterar Ebay att just betalningen är ett stort problem. Precis som via en mobil kräver eventuell shopping via glasögon enklare och mer friktionsfria betalmetoder.

Och hur vill kunderna genomföra ett köp egentligen? Google har tidigare visualiserat en framtid där man blinkar för att betala något. Ebay funderar över om kunden vill säga något eller kanske röra vid glasögonbågen.

Annons

Det som står klart är i alla fall att Ebay känner sig tvingade att testa möjligheterna med Google Glass i fall att mänskligheten augmenterar sina huvuden med ett par smarta glasögon.

 

Källa: TechCrunch

Annons