Ebays nya iPhone-app säljer dina prylar åt dig

Ebay expanderar sin mindre kända service, Sell for Me, med en ny app för mobilen, Ebay Valet. Precis som sin webbaserade motsvarighet är den utformad för att göra det enklare att sälja sina prylar online.

Ebay har erbjudit tjänsten, Sell for Me, under en tid men den har inte använts i någon större uträckning. Något som enligt företaget kan bero på en kombination av dålig marknadsföring och att den endast är tillgänglig via deras vanliga webbplats.

Därför har man nu lanserat en iPhone-app, Ebay Valet. Precis som sin föregångare handlar det om att göra det så bekvämt som möjligt att kränga sina grejer på Ebay, och säljaren behöver nästintill inte lyfta ett finger.

Annons

Det man behöver göra är att knäppa en bild på det man vill sälja och sedan tar en representant från Ebay över och gör en värdering av objektet. Är man nöjd med priset skickas det hem en förbetald fraktsedel, de skickar till och med en låda om du inte har en passande.

Kostar en tredjedel

Efter det tar Ebay ett gäng professionella bilder, listar objektet och skickar det till köparen när allt är klart. Skulle varan inte bli såld skickas den tillbaka till ägaren för en kostnad, eller så lämnas den till återvinning. För besväret tar e-handelsjätten 30 procent av försäljningspriset.

Via Ebay Valet kan man sälja allt från elektronik, samlarobjekt, skor och väskor till sportartiklar, musikinstrument och bildelar. Däremot fungerar det inte med vad som helst. Till exempel är skrymmande föremål som väger mer än 11 kilo, produkter i dåligt skick och värda mindre än 40 dollar inte tillåtna. Inte heller DVD och CD-skivor eller alltför värdefulla smycken tas emot.

Den nya appen påminner en hel del om Sold som köptes upp av lagringstjänsten Dropbox i slutet av 2013. Ebay tar en rejäl bit av kakan för att sälja grejerna, men vill man bara bli av med dem och inte orkar ta tag i det själv, kan det vara ett smidigt alternativ.



Källor: The Next Web, Engadget

Annons